Tratamente


   REFLEXOTERAPIA , o practica folosita inca din antichitate,se bazeaza pe ideea ca aplicarea unei presiuni pe anumite puncte din talpa poate echilibra si vindeca organele bolnave. Redescoperirea acestei stiinte, bazandu-se pe cunostiintele medicinei moderne la ora actuala, aceasta practica este pusa sub semnul intrebarii de marea majoritate a comunitatii medicale, dar cert este ca nu ai nimic de pierdut daca incerci, chiar daca o sa folositi in paralel si alte metode de tratament. 
Ce se trateaza prin Reflexoterapie ;
Aproape orice problema de sanatate poate benificia de pe urma acestui masaj special , dar se pune mare accent pe cauzele imbolnavirii.Cand cauzele au fost eliminate ,organele sau partea corpului isi reiau functiile normal.

Pentru cei interesati se fac inscrieri pentru cursuri de initiere in REFLEXOTERAPIE 
 VINDECARI  MIRACULOASE.    <Prin practicarea REFLEXOTERAPIEI.>
-Stess , migrene , ameteli , insomnii , depresii, anxietate ,  oboseala cronica , instabilitate emotionala ,etc.
-Tulburari endocrine; tiroida , paratiroide , {caderi de calciu},suprarenale , deficiente de crestere la copii , reglarea ciclului menstrual , tulburari de menopauza , osteoporoza , diabet, disfunctii sexuale {impotenta,frigiditate etc.}, tulburari de metabolism; obezitate,etc.
-Afectiuni digestive; gastrice , enterocolite , colite , ulcer , esofagite de reflux , constipatie , hemoroizi , balonari,etc.
-Afectiuni renale;{se elimina nisipul si pietrele} Litiazele , prostatite , enuriazis nocturn ,edeme,
{picioare umflate},etc.
-Afectiuni circulatorii; hipo si hiper tensiune , ateriosceroza , trombo-flebite , varice, guta , sindromul mainilor si picioarelor reci , dureri de picioare .
-Afectiuni O.R.L.bronsite , rinite , sinuzite , astm , nevralgii ,etc.
-Afectiuni reumatice ; lombosciatica,reumatism poliarticular , coxatroza , gonartroza , luxatii ,
crampe musculare , entorse , dureri de spate , inflamatii ale tendoanelor.
                   

Recomandarea  sedintelor ;
Cand punctele reflexe sunt stimulate, energia electrica naturala proprie sistemului nervos lucreaza spre a elimina blocajele ce au aparut in anumite zone ale corpului. O sesiune de reflexologie inlatura cristalele (identificate ca depozite de toxine) si care pot interfera cu fluxul de energie din sistemul nervoas. Prin manipularea unor anumite puncte reflexe, activand raspunsul parasimpatic al sistemului nervos, blocajele pot fi inlaturate prin schimbari fiziologice ale diferitelor sisteme ale organismului. Prin inlaturarea stresului si imbunatatirea circulatiei permitem corpului sa se reintoarca la starea de homeosatazie (proprietate a organismului de a mentine, în limite foarte apropiate, constantele mediului intern) care reprezinta mecanismul nostru de autovindecare.

In mod traditional (TCM) se crede ca energia (Qi) circula prin intermediul meridianelor corpului. Cand energia este blocata intr-o anumita parte a corpului acea parte a corpului nu mai este alimentata optim cu energie si se imbolnaveste.

O teorie mai moderana spune ca in talpa exista peste 70000 de terminatii nervoase conectate prin maduva sirei spinarii cu toate partile corpului (dupa cum stiti , cand stati cu picioarele in pa rece sau va e frig, stranutati sau va curge nasul). Lucrand pe aceste terminatiile nervoase reflexoterapia stimuleaza sistemul nervos spre a calauzi corpul spre o functionaea normala.

Alte teorii mentioneaza interactiunea dintre campul electromagnetic al mainilor terapeutului (bioenergia…a carui prezenta este de altfel confirmata stiintific) cu corpul celui care este tratat. Terapeutul lucreaza astfel cu sistemul bioenergetic propriu si cu abilitatile de a vindeca deblocand toxinele acumulate in talpile picioarelor ca urmare a stresului, bloii sau lipsa de exercitiu.

Cand si cum se poate aplica reflexoterapia?

1) Cand trebuie utilizate zonele reflexe

Atunci cand apare o durere acuta, masajul zonelor reflexe face minuni; acest efect se instaleaza probabil si datorita eliberarii endorfinelor, care au un rol de anestezic. Fara indoiala ca bolile cronice presupun mai mult de 10 sedinte, dar dupa cateva saptamani, uneori luni, veti putea constata o ameliorare evidenta, terminatiile nervoase devenind mai putin dureroase.

Pentru a restabili echilibrul glandelor endocrine, reflexologia este un instrument de foarte buna calitate care imbunatateste productia de hormoni la nivelul dorit.

2) Cum trebuie masate zonele reflexe

Cand se maseaza zonele intinse, sensul de lucru este dinspre degete spre calcai si nu invers, pentru a nu frana curentul limfatic care, de cele mai multe ori, este deja perturbat, iar in cazul intestinului gros se va masa in sensul de evacuare. Totusi, din experienta nostra am observa ca sensul nu prezinta asa de mare importanta, deoarece timpul de reactie a sistemului limfatic este sufient de mare comparativ, cu miscarea du-te / vino a degetelor pe talpa piciorului pacientului.
Nu este indicat sa dislocam mai multe toxine decat poate elimina rinichiul si detoxifia ficatul, splina, sitemul limfatic, fortand astfel posibilitatile reale ale organismului.

O sedinta de reflexoterapie dureaza aproximativ 50-60 de minute. Pentru reflexologia generala a piciorului, 5-10 secunde sunt suficiente pentru o prima presare a unui punct. se face o scurta pauza, dupa care masajul se reia. Aceasta presiune intermitenta este indicata in special pentru punctele foarte dureroase.


Care sunt contraindicatiile Reflexoterapiei?

- Insuficienta renala acuta
- litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)
- litiaza biliara
- in stare de infarct
- varice deschise
- hemoragii
- sarcina
- infectii cutanate, rani la talpa piciorului
- nu se practica decat la 2 ore dupa luarea unei mese. Dupa terapie timp de doua ore nu se va servi masa, deoarece pentru digestie este necesara o cantitate mare de energie, iar masajul foloseste energia pentru refacerea unei functii organice.

Pe periada de administrare a sedintelor de reflexoterapiei (reflexologiei):
- nu alcool, tutun, cafea
- dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale. 


   Recomandarea  sedintelor ;  
Numarul de sedinte difera de la caz la caz , in functie de vechimea afectiunii si mai ales de reactia organismului .NU se poate stabili de la inceput de cate sedinte este nevoie pentru a remedia ,sau vindeca o anumita afectiune.