miercuri, 6 octombrie 2010

Masaj terapeutic.


Masaj terapeutic

   Masajul terapeutic este indicat celor care au suferit recent un accident sau o interventie chirurgicala si ajuta la recuperarea rapida a pacientului.

  Folosit inca de acum 8 milenii, masajul terapeutic actioneaza asupra punctelor energetice aflate in talpa piciorului si in zonele cu probleme. Atat pacientul, cat si terapeutul, trebuie sa adopte o poziţie cat mai confortabila pentru ca masajul sa aiba un efect maxim. Odata aleasa pozitia, terapeutul maseaza zonele diagnosticate ca fiind cu probleme.

  Talpile sunt considerate “harta” organismului, fiind punctul in care converg toate terminatiile nervoase pentru: rinichi, ficat, splina, stomac, plamani, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroida, paratiroida, intestine, umeri, sani, limfe, gat, coloana etc. Masajul se efectueaza prin presarea talpilor, urmarirea liniei dinspre deget inspre calcai si invers. Procesul nu este unul nedureros, dar senzatia de discomfort cauzata de masaj este una eliberatoare care are ca rezultat calmarea afectiunilor.

  Masajul terapeutic mai este folosit si in cazul durerilor de spate. In acest caz, se maseaza coloana, mijlocul, omoplatii, umerii si gatul pentru a trata durerile musculare sau pentru ameliorarea durerilor de coloana. Durerile de spate sunt frecvente mai ales in cazul persoanelor sedentare, si ajuta atat la prevenirea cat si la tratarea durerilor de spate.

  Masajul terapeutic ajuta, de asemenea, la recuperarea fracturilor articulare. In acest caz, intensitatea cu care se face masajul creste de la sedinta la sedinta, in functie de pacient, si imbunatateste circulatia sangelui in zona afectata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu