miercuri, 6 octombrie 2010

Masajul cu pietre vulcanice.


Masajul cu pietre vulcanice te scapă de stres şi migrene

  Oboseala după o zi de muncă, stresul cotidian, stilul de viaţă sedentar, alimentaţia neadecvată, toate acestea îşi pun accentul atât asupra psihicului cât şi asupra fizicului. Terapeuţii recomandă masajul cu pietre care, pe lângă faptul că relaxează, oferă şi beneficii din punct de vedere fizic, precum diminuarea durerilor musculare, a celor articulare şi reumatice.
 
  În acelaşi timp, masajul cu pietre diminuează durerile cauzate de artroză, afecţiunile coloanei vertebrale şi artrita, în plus fiind benefic pentru tulburările circulaţiei periferice. Acest tip de masaj diminuează durerile de cap şi ameliorează insomnia. 
   Acest tip de terapie este o practică tradiţională chineză, care constă în plasarea unor pietre încălzite pe diferite puncte cheie ale corpului, denumite chakra.    Potrivit specialiştilor, organismul are 7 puncte energetice de-a lungul canalului central al corpului, care corespund diferitelor organe din corp. Stimularea acestor puncte ajută la echilibrarea energiei care circulă în corp. De aceea pietrele fierbinţi sunt aşezate în dreptul punctelor care ajută la realizarea unor conexiuni între membrele inferioare şi cele superioare. 

     Tratament recomandat o dată pe săptămână
  Mai puţin cunoscut, masajul cu pietre nu este dureros şi nici nu lasă urme, rocile vulcanice fiind încălzite la o temperatură de aproximativ 60 de grade celsius într-un vas. Rocile nu se aplică imediat pe piele.
  Pentru a nu se distruge derma, acestea sunt lăsate să se răcească până ce ajung la o temperatură pe care trupul o poate suporta. Aplicate pe corp acestea oferă o uşoară senzaţie de încălzire şi, totodată, de relaxare. De asemenea, pietrele sunt unse cu tot felul de arome care ajută la detaşare şi trezesc toate simţurile. „Uleiul facilitează mişcarea pietrelor de către terapeut. Acesta ţine câte o piatră în fiecare mână şi execută prin alunecare o uşoară apăsare. Întregul organism, dar mai ales muşchii vor simţi căldura emanată de pietre”.           Masajul cu pietre nu are contraindicaţii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu